Björklöven

För evigt För Alltid

Känns inte alls bra!

Kategori: Allmänt

Ja så var det snart dags att börja på allvar och idag kom Björklöven med beskedet att man värvar in Alexander Ribbenstrand det är inte det som inte känns bra utan signalerna det nu sänder ut. Alexander är säkert en jättebra back men han är inget första hands val och känslan är att det är en sämre back än Jonathan Harty, hade man inte varit orolig för att Harty skulle vara borta länge så tror jag inte att den här värvningen blivit av.
 
Nu är det ändå skönt att det är ett korttidskontrakt som sträcker sig till och med 4 november och måste där ge cred till Fredrik Grönberg att han agerar så att Löven har alla möjligheter de behöver för att komma in bra i säsongen.
 
Alexander har bra kvaliteér och kommer troligen bidra med bra defensivt spel. Han har dock haft en förmåga att ta lite onödiga utvisningar och det gäller att han håller sig på rätt nivå, annars lär det bli dyrt. Skall bli intressant att se vad han kan bidra med.
 
Rasmus Edström sägs enligt vk vara borta någon vecka till men det är fortfarande beroende på vad Magnetkameraundersökningen visar, som han ännu inte gjort. Tommy Wargh är nog borta längre än så sades väl 4-6 veckor vid skadetillfället så ärväk 4 veckor kvar. Det jobbiga för Tommy är ju att skadan sitter i magen vilket gör att han inte kan träna något då allt involverar magen på ett eller annat sätt. Men det som oroar mest är alltså Jonathan Harty, I och med värvningen av Alexander lär det vara åtminstonde 2 månader bor,t kan bli hela säsongen, 
 Lucas Sandström är snart tillbaka och Nicklas Johansson var sjuk igår.
 
Skadorna oroar fortfarande men välkomnar Alexander Ribbenstrand till Björklöven.
 
Vad är era tankar om Ribbenstrand och skadeläget?
 
/Sweetangel

Kommentarer

  • B säger:

    För att vara en "backtuffing" så känns inte 1.5 min (typ) per match alltför mycket. eller?

    "...totalt gjort 240 matcher där för Almtuna, Västerås, Malmö och senast Mora under fjolåret. Totalt har det blivit 51 poäng (14+37) och 439 utvisningsminuter".

    Svar: Ne iofs inte men ändå har han rykte om sig att ta onödiga utvisningar och det är alltid en risk. Jag tror Ribbenstrand kommer bidra en hel del i det som löven behöver det defensiva. Jag är bara orolig för att Harty kostar pengar och hans skada. Om Ribbenstrand var så mkt bättre än Harty borde man väl satsat på honom istället. Vad som än sägs så är ju detta ett andra hands val. Sen säger jag inte att detta är dåligt utan att Hartys skada inte alla känns bra
    Sweetangel

    2014-09-08 | 11:47:22
  • Carl säger:

    Tror själv att Ribbenstrand är bättre än Harty. Han är spelskickligare och har en gedigen rutin i Allsvenskan. När det kommer till utvisningsbåset så tror jag att dom är ganska jämna i antalet onödiga utvisningar.

    Svar: Du kanske har rätt men borde man inte jobbat mot honom innan Harty isåfall? Jag tror inte Ribbenstrand är dålig utan mer att det känns osäkert med Harty och hans skada
    Sweetangel

    2014-09-08 | 12:03:26
  • Chris säger:

    Han verkar lite oinspirerad, har nog mest tagit platsen för att ha nått att göra. Bra med kontakter, vem hjälper vem? Hoppas att han inte blir osynlig.

    Svar: Jo känslan är lite att det är för att spela till sig nåt annat. Bara hoppas att han gör det han ska. Sen får vi se vad som händer i november .
    Sweetangel

    2014-09-08 | 23:41:12
  • Enskedelövare-73 säger:

    Skadeläget känns inget bra men härligt att Grönberg agerar.
    Harty är i mina ögon en spetsvärvning och Ribbenstrand en breddvärvning.
    Jag tror inte att Björklöven var Ribbenstrands förstaval men det dök lägligt upp som alternativ för honom i väntan på annat vilket var tur för oss.

    Hur tror du att budgeten ser ut under denna säsong?
    Finns det pengar till en spetsforward eller håller man på dem med tanke på skadeläget och eventuella skador..?

    Svar: Jag håller med dig i att de känns som att Harty är spets och Ribben bredd. SEn är det omöjligt att veta vad ribben tänkt
    Men han känns som att han vill spela till Sig fler möjligheter, därför är han i Löven.

    Troligen i nivå med ifjol. Svårt att säga ovh man håller nog hårt i budgeten. Men det pratas ju om fler spelare om det är bredd eller spets är svårt att säga, sen är det ju säkert beroende på vad Ribbenstrand kostar. Jag litar på Grönberg vad gäller ekonomin och värdering vad en spelare är värd.
    Sweetangel

    2014-09-09 | 01:04:39
  • Kristoffer Grundström säger:

    Men om en spelare är skadad så står väl staten för en del av hans lön. Man brukar väl få sjukersättning om man blir sjuk under tiden som man arbetar.

    Svar: Jo för en del av hans lön står de absolut men kan vara så att löven måste bekosta viss del med. Vet att min arbetsgivare står för 10% av min lön de första 90 dagarna. Han kan få sjukpenning om han uppfyller kraven
    Sweetangel

    2014-09-09 | 01:06:10

Kommentera inlägget här: