Björklöven

För evigt För Alltid

Nettelbladts tackling

Kategori: Allmänt

Ja det var en målrik match mellan Hästen och Troja igår men det som det pratas om efteråt är tacklingen som Nettelbladt utdelade mot Gunnarsson. En rejäl huvudtackling som var bland de fulaste jag sett i år. Preliminära uppgifter säger att Gunnarsson har spelat klart för i år och det borde också Nettelbladt ha gjort. Straffet uppgraderades till match penalty direkt efter matchen och avstängning är att vänta för Nettelbladt, att han sedan tidigare redan har avtjänat ett straff för just huvudtackling gör att han kommer att bedömas hårdare pga återfall under 8 matcher är ett skämt. Pucken är inte i närheten och det är med armbågen han träffar huvudet och inte axeln, det känns riktigt fult och förtjänar ett hårt straff.
 Här finns tacklingen på video
 
Om man kollar på Lucas Sandström i Björklöven straff för att han kastade handskarna i ett "ofarligt" slagsmål så borde det här ge minst det dubbla, visst kan slagsmål skada men huvudtacklingarna är ett stort problem som kan förstöra karriärer på en helt annan nivå än ett slagsmål.
 
Huvudtacklingarna har ökat de senaste åren fast målet är att de skall minska. Det gäller att båda tacklare och mottagare tänker på vad de kan göra för att undvika att det träffar huvudet, båda har ett ansvar, i detta fall kan inte Gunnarsson göra något men det finns många fall där mottagaren sjunker ihop och då är det lättare att det tar i huvudet.
 Huvudtacklingarna måste bort de kan förstöra allt för mycket. Här har domare, spelare och ledare ett ansvar, det måste visas att huvudtacklingar inte är accepterat
 
/Sweetangel
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: