Björklöven

För evigt För Alltid

Löven beroende av en Quist

Kategori: Allmänt

Ja kan säga att ingen hade trott det för några månader sen, att William Quist skulle vara den som bär Björklöven i kvalet men som han gör det. Ja det blev tre poäng igår, tre viktiga poäng som satt långt inne. Seger mot Piteå med 2-1 och avgörande målet med 28 sekunder kvar det innebär att Björklöven nu innehar andra platsen och således allt i egna händer.
William Quist går på vatten, allt han rör vid blir guld ja hyllningarna är många och helt rättvist. Men så mycket skit den kille fått under sina säsonger i Löven, en häxjakt av sällan skådat slag snacka om revansch, i fjol var det Oscar Molin och i år Wille. Jag kritiserar också men det är viktigt att nivån är okej, positiv och negativ kritik är viktigt för att utvecklas. Jag är positivt överraskad och glad för Quists skull.

Matchens första period var usel medan period två och tre var bättre. Piteå var utspelade i den andra perioden men effektiviteten är för dålig, löven är sämst i den statistiken sant i boxplay och powerplay. PP var på tok för dåligt igår, jag frågade Jens Öhman redan innan Tingsryds matchen hur han skulle få till det men som vanligt slog han bort det med att första PP levererar, men ne det gör de inte vi spelade 15 min utan mål igår i PP, långsamt å omständigt och alla som sett en match med Löven vet hur Pucken förflyttas i PP och då är det inte så svårt att försvara sig. Tempot måste upp och nya passningsvägar hittas.

Tre poäng tar vi med oss men nivån måste fortfarande upp, kunde lika gärna blivit förlust.

*William Quist är kungen!

*Kim Karlsson är prinsen, glädjen han visar vid mål är underbart att se, att han skulle vara en legoknekt utan hjärta, den Kim har då inte jag sett stämningen i Tingsryd verkar dock varit sämre ifjol än i Löven i år eller så trivs han bara bättre i norr.

* Alexander Sundström vet inte hur många skott han täckte igår, sen var han bra överlag.

*Andrew Raycroft var stabil och bjöd på några riktigt fina räddningar.

* Tommy Wargh fick en ful tackling av Aron Ställ som kommer bli avstängd. Hoppas det ändå gick okej för Tommy, såg inte så bra ut.