Björklöven

För evigt För Alltid

Lucas Sandström avstängd ytterligare

Kategori: Allmänt

Följande skrev www.mrmadhawk.se tidigare
Lucas Sandström straffas

Han får 4000 kronor i böter (Tjänar mellan 25-35.000 kr i månaden) och två matchers avstängning (En är redan avverkad

Här är hela beslutet.

BESLUT

Efter ett match penalty i en match mellan Södertälje SK – IF Björklöven, HockeyAllsvenskan, den 3 oktober 2013, åläggs Lucas Sandström, IF Björklöven följande straff för slagsmål

1.     Avstängning fr.o.m. den 4 oktober t.o.m. den 9 oktober 2013. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2.     Böter om 4 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara tre matcher, varav en match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Lucas Sandström samt en filmsekvens från händelsen.

Av anmälan framgår att Lucas Sandström hamnade i kamp med en motspelare i mitten av andra perioden. Händelsen eskalerade, Lucas Sandström slängde handskarna och utdelade 6-7 slag mot ansiktet på motspelarna, varav flera träffade. När linjemännen går emellan fortsatte Lucas Sandström att slå mot motspelaren, vilket medförde att även linjemannen som höll motspelaren blev träffad. Lucas Sandström slutade inte slå förrän spelarna var helt isär.

Lucas Sandström har anfört att slagväxlingen föranleddes av att han fick en handske i ansiktet av motspelaren. De växlade slag och de träffade varandra men slagen var inte speciellt allvarliga. Han försökte självklart inte slå linjemannen och det framgår tydligt av filmsekvensen att han inte heller träffade denne av misstag.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Av utredningen framgår att Lucas Sandström gjort sig skyldig till slagsmål. Knytnävsslagsmål ingår inte i spelet och är inte ett acceptabelt beteende inom svensk ishockey. Mot denna bakgrund och med beaktande av att det av anmälan och filmsekvensen framgår att Lucas Sandström slogs utan handskar, var aktiv i slagsmålet och inte omedelbart slutade slåss när linjemännen gick in och bröt bör han ådömas en avstängning som inklusive den automatiska avstängningen som följer vid ett match penalty, motsvarar tre matcher. I enlighet med det kombinationsstraff som tillämpas för lag i Hockeyallsvenskan omvandlas en av dessa matcher till böter.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 528.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

I avgörandet har deltagit Alexander Ramsay, Cecilia Hager, Ulf Lindgren, Hans-Göran Elo och Stefan Persson.
Enhälligt.

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Ja inte så mycket att säga om det även om det är tungt att Lucas även missar matchen mot Asplöven. Disciplinnämnden verkar ta sitt ansvar på största möjliga sätt, bara att inse att avstängningarna hittills i år precis som utvisningarna granskas och blir hårdare.

De enda man kan önska nu är att Lucas får en nytändning av det här och kommer tillbaka med lite mer jävlar anamma

/Sweetangel

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: